Portfolio marktorganisatie Huurkraam.nl

Borger

Sinds 2010 organiseert Huurkraam.nl in opdracht van de winkeliersvereniging een aantal zomerbraderieën met vlomarkten in het zeer toeristische Borger. In de herfstvakantie wordt op zaterdag een markt georganiseerd.

De markten hebben in die jaren een explosieve groei doorgemaakt en mogen zich daarmee in de belangstelling van zeer veel publiek en daarmee ook standhouders verheugen. Ook in 2023 staan deze markten uiteraard weer op de kalender.

Huurkraam.nl_-_portfolio-Borger.jpg

Huurkraam.nl-Borger-jaarmarkt.jpg

 

Gasselte

In het voorjaar van 2011 werd Huurkraam.nl benaderd door de Stichting "Gasselte, mooi he" om de organisatie van de reeds jaren bestaande en succesvolle "Halfdeurmarkt" en de jaarmarkt in augustus op zich te nemen.

Vanaf 2017 wordt alleen de jaarmarkt in Gasselte door Huurkraam.nl georganiseerd. Deze vindt plaats op de laatste zondag in augustus.

Huurkraam.nl-Gasselte09-25aug2019.jpg

 

Odoorn

Sinds 2015 organiseert Huurkraam.nl braderieën en vlomarkten aan de sfeervolle Boshof. 

_ewf5803.jpg

Exloo

Een paar weken voor het begin van het zomerseizoen 2009 kwamen wij in contact met het bestuur van de ondernemersvereniging in Exloo. De toenmalige marktorganisator had nog maar zes aanmeldingen en wilde zijn contract annuleren.

Huurkraam.nl sprong hier op in en kreeg het voor elkaar binnen enkele weken een dertigtal kooplieden te werven, die zes achtereenvolgende weken gezellige en goede vakantiemarkten hebben neergezet. In 2010 werd het aantal markten uitgebreid met een aantal zon- en feestdagen buiten het hoogseizoen. Ook deze waren zeer succesvol. Ook in 2023 organiseert Huurkraam.nl markten in Exloo.

Huurkraam.nl-Exloo2.jpg

 

Tweede Exloërmond

In 2006 werd voor het eerst een jaarmarkt opgezet aan de Zuiderkijl tijdens de feestweek in Tweede Exloërmond, op verzoek van de ondernemersvereniging.

Deze markt kreeg een jaarlijks vervolg aan de Nijverheidsstraat samen met de in 2007 opgezette truckrun waarbij mensen met een beperking een ritje door de omgeving wordt aangeboden. Veel bedrijven sponsoren dit evenement door hun trucks beschikbaar te stellen aan hun chauffeurs die op basis van vrijwilligheid hun medewerking verlenen. Steeds meer publiek weet het gecombineerde evenement te vinden. 

Huurkraam.nl-2eMond01-23juni2019.jpg

Huurkraam.nl-2eMond07-23juni2019.jpg

Roden

Huurkraam.nl werd in 2011 gevraagd om bij de al jaren bestaande vlomarkten een braderie te organiseren.

De markten vonden maandelijks plaats op het jaarbeursterrein in Roden. De bestaande vlomarkten werden destijds altijd op zaterdagen gehouden. Op initiatief van Huurkraam.nl werden de markten naar de zondagen verhuisd, hetgeen zeer succesvol is gebleken.

In de coronatijd konden er slechts enkele markten worden georganiseerd, maar in 2023 staat er in het voorjaar en zomer weer maandelijks een vlomarkt met braderie op de agenda.

Huurkraam.nl-Roden-2.jpg

Schoonloo

Huurkraam.nl werd in 2018 gevraagd om een drietal braderieën met vlomarkten te organiseren op de parkeerplaats van camping De Tien Heugten.

Ook 2023 organiseren we drie markten: op eerste Pinksterdag en twee zondagen in juli en augustus.

 

Huurkraam.nl-Schoonloo09-18augustus2019.jpg

Schoonoord

De Stichting Activiteiten Schoonoord organiseert al jaren een aantal zeer druk bezochte vlomarkten in de vakantieperiode. In 2016 werd Huurkraam.nl gevraagd om de braderieën te organiseren. Later kwamen daar de voorjaars- en najaarsmarkt bij.

In 2019 is de locatie van de zomermarken verplaatst naar het terrein van openluchtmuseum Ellert en Brammert. De voor- en najaarsmarkt zijn vervallen. Vanaf 2022 vinden de zomerbraderiën met vlomarkt weer plaats op het evenemententerrein aan de Scheerturfstraat en Stikkerstraat.

Huurkraam.nl-Schoonoord01-22aug2019.jpg