Informatie voor standhouders:

update april 2021:

In de provincies Groningen en Drenthe is door de veiligheidsregio een verbod om evenementen te organiseren tot in ieder geval 1 juni. Maar de laatste berichten zijn dat de overheid eventueel vanaf juli evenementenweer toe wil staan. We gaan ervan uit dat er deze zomer weer markten zullen zijn. Mocht er toestemming komen dan zullen wij de inschrijving zo snel mogelijk open zetten, de voorbereidingen hiervoor zijn klaar. Wij hopen jullie in goede gezondheid op onze markten te mogen begroeten.

update februari 2021:

Helaas hebben wij nog geen toestemming om in 2021 markten te organiseren.

update 30 september 2020:

Naar aanleiding van het aangescherpte beleid van de overheid voor de komende weken hebben wij na overleg met betrokken gemeenten besloten dat de markten geannuleerd worden. Het is ongewenst en onverantwoord om op dit moment grote groepen mensen op de been te brengen nu het aantal coronabesmettingen oploopt – ook in onze regio.

De volgende markten komen te vervallen:

3 oktober Ter Apel

4 oktober Odoorn

11 oktober Exloo

17 oktober Borger

Het betekent dat wij dit jaar geen markten meer zullen organiseren, we hadden het graag anders gezien maar we willen nu geen enkel risico nemen. Wij danken allen voor het vertrouwen dat jullie in ons gesteld hebben en kijken dit jaar terug op een aantal geslaagde markten.

Graag zien we jullie volgend seizoen gezond en onder betere omstandigheden weer terug op onze markten.

update 5 juli 2020:

Op dit moment zijn wij bezig met de gemeenten Roden, Aa en Hunze en Borger-Odoorn om de markten door te laten gaan, eventueel in gewijzigde vorm en grootte.

In een aantal gevallen is door onze opdrachtgever te kennen gegeven dat zij hun evenement en dus de bijbehorende markt niet door willen laten gaan. Dit komt door onder andere een beperking in het aantal mensen dat aanwezig mag zijn op een bepaald terrein of omdat de 1.5 meter niet gewaarborgd kan worden.

Dit geldt voor:

Norg jaarmarkt én feestweek gaan beide niet door, er zijn aan de vergunninghouder zoveel beperkingen opgelegd dat doorgang van de markt, feestweek en paardenmarkt niet haalbaar is gebleken.  

Schoonoord, STAS heeft laten weten geen mogelijkheden te zien vanwege de regelgeving, ruimte en de voorbereidingstijd.

De Tien Heugten, op het campingterrein kan de afstandsregel niet gegarandeerd worden. De meeste doorgangen zijn te nauw. De opgelegde regels zijn voor ons en campingeigenaar onwerkbaar.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan houden we jullie op de hoogte.

update 22 april 2020:

Op dinsdag 21 april is er een besluit bekend gemaakt door de overheid over de maatregelen voor de evenementenbranche voor de komende periode. Besloten is dat vergunningsplichtige evenementen (waaronder marktactiviteiten) niet plaats mogen vinden tot 1 september. Hiermede vervallen al onze markten tot deze datum.

Ook de jaarmarkt in Wedde van 1 september vervalt omdat deze onderdeel is van de Lichtweek Wedde. Deze is in zijn geheel afgelast.

We wensen iedereen heel veel sterkte in deze onzekere tijden en hopen dat we elkaar gezond weer kunnen treffen op een later moment.

update 24 maart 2020:

De markten van Huurkraam.nl vervallen door de overheidsmaatregel tot en met 1 juni. Het gaat om de volgende markten:
10 april Borger
12 april Roden
13 april Exloo
19 april Odoorn
1 mei Ter Apel
3 mei Exloo
10 mei Roden
17 mei Gasteren
21 mei Exloo
24 mei Odoorn
30 mei Exloo
31 mei Emmer-Compascuum
1 juni Schoonloo

Verder wordt de jaarmarkt in Tweede Exloërmond geannuleerd, deze zou op 14 juni plaatsvinden tijdens de Truckrun. Het bestuur van de truckrun heeft het hele evenement afgelast, de markt zal ook niet plaatsvinden.

Vooralsnog gaan de markten na 1 juni door tenzij de overheid besluit dat de maatregelen langer nodig zijn. We wensen iedereen heel veel sterkte in deze onzekere tijden.

Eigen voorzieningen:

Huurkraam.nl is in het bezit van een eigen aggregaat waarmee wij de gehele markt kunnen voorzien van stroom. U bent dus niet afhandelijk van particulieren/bewoners in de plaats waar de markt wordt gehouden.

Huurkraam.nl-aggregaat2019.jpg

Verder zijn wij in het bezit van de eigen toiletwagen met waterspoeling: drie damestoiletten, één herentoilet en twee urinoirs. Deze toiletwagen zetten wij zoveel mogelijk in en deze wordt tijdens de markttijden beheerd.

Reclame blijft ook in 2020 een belangrijk item bij Huurkraam.nl

Ook in 2019 timmerde Huurkraam.nl weer flink aan de weg. Evenals voorgaande jaren kreeg op elke markt iedere standplaatshouder een bundel draagtasjes waarin consumentenaankopen kunnen worden meegegeven. Deze actie leverde veel gesprekstof en wederom het bewijs dat huurkraam.nl reclame maken hoog in het vaandel heeft staan.

Onze reclame-uitingen zijn ook in 2020 altijd gericht om publiek naar de markt te lokken, advertenties worden dan ook alleen geplaatst in media waarmee de consument bereikt wordt!

  • een groot aantal sites die overzichten maken van evenementen, rommelmarkten, markten, braderieën etc. publiceren.
  • meerdere huis aan huis bladen die worden uitgegeven in de omgeving van de markt.
  • Facebook advertenties in ruime omgeving van de markt.
  • recreatie-kranten in Drenthe voor de vakantiemarkten.

advertenties-huurkraam2019.jpg

WeekInWeekUit.jpg

Standhouders:

Wij verlangen:
geen reclamegeld / promotiekosten / PR-bijdrage
geen braderiebijdrage
geen inschrijfgeld
geen aanbetaling
geen betaling vooraf
geen borg
geen administratiekosten
wél uw komst nadat u hebt ingeschreven en u een plaats is toegewezen

Net als in winkelcentra zult ook u niet als enige in uw branche of categorie uw product verkopen tijdens de markt. Brancheren geeft veel verwarring. Het betekent niet overal één van, maar een gezond evenwicht per categorie in verhouding tot de markt. Een gezonde concurrentie is dus ook op de braderiën van Huurkraam.nl een normaal verschijnsel.

Prijzen braderie:

4 meter inclusief huurkraam losse meters/(minimum afname 4 meter)

kraamprijs: € 43,=
eigen materiaal, grondplaats per meter: € 7,=

Bovenstaande prijzen gelden voor non-food. Food-prijzen op aanvraag. De prijs van de kraam is inclusief grondplaats. Minimum afname 4 meter voor eigen materiaal.


Prijzen hobby:

Deze prijs geldt alleen voor standhouders die hun eigengemaakte producten zelf op onze markt verkopen.

kraam incl. 4 meter grondplaats: € 25,=

Prijzen vlomarkt:

Kraam vooraf te reserveren, bij alleen grondplaats is dit niet nodig. Let op: Op de vlomarkt is alleen handel in gebruikte goederen toegestaan.

grondplaats 5 mtr: € 10,=
extra meters: € 2,=
kraam incl. 5 meter grondplaats: € 25,=

Huurkraam.nl-vlomarkt-banner_DESKTOP-8O9LM8D_jun-09-165419-2017_Conflict.jpg

Nieuwe markten:

Als Huurkraam.nl markten overneemt of voortzet kan het gebeuren dat u als vaste standplaatshouder van ons een afwijzing krijgt. Dit omdat een handelaar die in het verleden al op de betreffende markt stond bij voorrang gebruik mag maken om in aanmerking te komen voor een plaats. Wij als marktorganisator moeten dan wel door de opdrachtgever van die markt een bevestiging hebben. Deze handelaren worden door ons schriftelijk benaderd met een gestelde termijn, waarbinnen zij kunnen reageren. Als niet wordt gereageerd of bij voldoende ruimte binnen de categorie, bent u als vaste standplaatshouder van Huurkraam.nl als volgende aan de beurt een plaats te krijgen als gevolg van uw aanvraag.

Standplaats:

Huurkraam.nl heeft de vergunning voor het houden van de markt. U heeft voor het innemen van de standplaats op onze markt toestemming nodig van Huurkraam.nl. U kunt uw plaats innemen onder de voorwaarden waarmee u akkoord bent gegaan toen u uw aanvraag indiende. De voorwaarden kunt u hier vinden.

Inschrijven:

Voor het inschrijven voor een markt of braderie kunt u gebruik maken van ons inschrijfformulier. U dient zich er van bewust te zijn dat op al onze markten onze algemene voorwaarden van toepassing zijn.

Privacy:

Huurkraam.nl heeft een aantal privacy-gevoelige gegevens nodig, zoals uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Deze zijn nodig voor het voeren van onze administratie, zoals branche-indeling. Wij bewaren de gegevens van uw inschrijving maximaal twee jaar. Kwitanties en administratieve documenten bewaren wij conform de wettelijke eisen. Nadat we hieraan hebben voldaan vernietigen wij deze gegevens. Gegevens die wij hebben verkregen zullen wij niet delen met andere partijen zonder uitdrukkelijke toestemming van de betroffen personen, tenzij de wet dit van ons eist.