Huurkraam.nl organiseert een groot aantal markten, braderieën, jaarmarkten en vlomarkten in de provincies Groningen en Drenthe.

Informatie voor marktbezoekers

Markten in 2022:

We hebben het seizoen 2022 afgesloten met de herfstmarkt in Borger en zien u graag terug op een van onze markten in 2023. De lijst met markten wordt rond half februari 2023 gepubliceerd.

Huurkraam.nl-Exloo12-22april2019.jpg

Kijk op de agenda voor de volledige lijst met markten.


Wilt u een keer op onze vlomarkt staan?

Zolder opgeruimd of heeft u overtollige gebruikte spullen? Laat deze niet verloren gaan, maar gun ze een tweede leven. U bent van harte welkom op één van onze vlomarkten!

5 meter grondplaats € 12.50
kraam met 4 meter grondplaats € 25,=

Reserveren voor grondplaats is in coronatijd wel nodig. Indien u een kraam wenst, dan graag reserveren via de website. Op de vlomarkt mogen uitsluitend gebruikte goederen worden verkocht.

Bent u hobbyist en wilt u uw zelfgemaakte product op onze braderie verkopen? Ook dat is mogelijk!

kraam met 4 meter grondplaats € 25,=

 

0aa6e2d4-ee60-4269-8d76-bdb460b5aa32.jpg

Eetcafé-TienHeugten.jpg

Bij een markt in concrete zin kunnen we verschillende varianten onderscheiden:

Weekmarkten

Weekmarkten zijn wekelijks terugkerende markten, van oorsprong ingesteld door de gemeente waarin deze markten plaatsvinden. U vindt hier een mix van food en non-food voor dagelijks gebruik.

Jaarmarkten

Jaarmarkten zijn van oorsprong ook ingesteld door de gemeente waarin deze markten jaarlijks plaatsvinden. Tegenwoordig worden markten die jaarlijks terugkeren op een vaste datum of een vaste dag in een bepaalde maand ook met de term jaarmarkt aangeduid. De jaarmarkt is een aanvulling op de lokale middenstand. U vindt hier een uitgebreider assortiment dan op weekmarkten, vaak aangevuld met enkele standwerkers.

Braderieën

Braderieën zijn van oorsprong markten waarbij winkeliers voor hun winkel op de straat via een kraam hun artikelen in de uitverkoop mochten aanbieden. Tegenwoordig wordt elk dorpsfeest opgefleurd met een braderie, waarbij de deelnemende winkeliers in zijn algemeenheid in de minderheid zijn. Er zijn veel ambulante handelaren (kooplieden) die niet anders doen dan op braderieën staan.

Themamarkten

Themamarkten zijn markten die een bepaald thema uitdragen zoals boekenmarkten, antiekmarkten, kerstmarkten, enz. Op deze markten staan zowel professionele handelaren als hobbyisten en verzamelaars.

Vlomarkten

Vlomarkten zijn markten waarbij gebruikte artikelen of onderdelen te koop worden aangeboden. Meestal zijn de standhouders particulieren die bijvoorbeeld hun garage of zolder opruimen. Vaak vinden uitstallingen plaats op een kleed op de grond, maar men kan ook een kraam gebruiken. Wilt u eens op één van onze vlomarkten staan dan bent u van harte welkom! U hoeft niet vooraf te reserveren. Kijk voor informatie onder de knop standplaatshouders.

Standwerkersconcours

Als u bij een markt de term "standwerkersconcours" tegenkomt wil dit zeggen dat er een officiële wedstrijd op de markt plaatsvindt van standwerkers die op humoristische wijze al pratend een bepaald artikel verkopen. Zo'n wedstrijd telt mee voor de jaarlijks te behalen titel "standwerker van het jaar". Vaak zorgen standwerkers voor een vrolijke noot en een gezellig sfeer op de markt.