markten in Drenthe: braderie en vlomarkt in Barger-Compascuum

BC.jpgIn Barger-Compascuum wordt een braderie met vlomarkt gehouden in de omgeving van de Postweg.

  • zaterdag 13 juli

Laat u verrassen op de markt door een zeer gevarieerd aanbod in zowel nieuwe en gebruikte spullen, er is vast iets van uw gading bij. Of neem iets te eten of te drinken bij een van de foodstands.

Stands op de markt:

U vindt op de gezellige braderie met vlomarkt in Barger-Copompas een grote verscheidenheid aan stands van markthandelaren, hobbyisten en vlomarkt. U vindt enkele dagen voor de markt een overzicht van de stand die u op deze markt kunt verwachten.

Huurkraam.nl-Barger-Compascuum01-12september2015.jpg

Bezienswaardigheden in de omgeving van Barger-Compascuum:

 

schaapskudde-Bargercompas2.jpg

Schaapskooi Bargerveen is de grootste schaapskooi die er in Nederland is voor natuurbegrazing. De schaapskooi biedt onderdak aan 1000 schapen, deze zijn onderverdeeld in verschillende schaapskuddes van zo'n 350 schapen.

Veenpark.jpg

Het Veenpark is een openluchtmuseum en is in 1966 ontstaan. Barger-Compascuum bestond in dat jaar honderd jaar. Ter gelegenheid daarvan werd een openluchttentoonstelling ingericht, waar onder meer enkele oude plaggenhutten, werden geplaatst. Hiermee werd de basis gelegd voor het latere openluchtmuseum, dat nu het grootste openluchtmuseum van Nederland is.