markten in Drenthe: vakantiemarkten met vlomarkt in Borger

Huurkraam.nl-Borger1.jpg

  • vrijdag 19 juli
  • vrijdag 26 juli
  • vrijdag 2 augustus
  • vrijdag 9 augustus
  • vrijdag 16 augustus
  • vrijdag 23 augustus
  • vrijdag 30 augustus
  • zaterdag 26 oktober

Evenals voorgaande jaren organiseert Huurkraam.nl in 2024 een aantal vakantiebraderieën met vlomarkten op vrijdagen in het centrum van Borger. U vindt op deze markten een grote verscheidenheid aan stands. De vlomarkt vindt plaats op het marktplein en de braderie in de Torenlaan. Ook in de herfstvakantie is er een braderie met vlomarkt, deze wordt op zaterdag gehouden.

Parkeren in de omgeving van de markt is gratis. U kunt onder andere gebruik maken van het parkeerterrein bij de Sporthal aan de Molenstraat.

Kom gezellig rondsnuffelen in de kramen met nieuwe en gebruikte spullen, er is vast iets van uw gading bij. Of neem iets te eten of te drinken bij een van de foodkraampjes.

Borger08-29juli2022.jpg

Stands op de markt:

U vindt op de gezellige vakantiemarkten in Borger een grote verscheidenheid aan stands van winkeliers, markthandelaren en vlomarkt. Enkele dagen voor de markt vindt u hier informatie over de stands die u zoal op deze markten kunt vinden.

Huurkraam.nl-Borger05-16aug2019.jpg

Borger04-29juli2022.jpg

Bezienswaardigheden

Borger ligt op de Hondsrug, een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen!
Het grootste hunebed in Nederland, met een lengte van 22,5 meter. Er zijn 9 dekstenen op 26 zijstenen en 2 sluitstenen en een complete poort met 4 zijstenen en 1 deksteen.

Hunebedmuseum. In dit museum vindt u informatie over hunebedden en mensen die deze indrukwekkende stenen grafmonumenten hebben gebouwd in de prehistorie.Het Hunebedcentrum organiseert regelmatig speciale activiteiten voor jong en oud.

Kerk uit de 19e eeuw. De toren ernaast stamt echter uit de 14e eeuw.

Geopark de Hondsrug is het eerste geopark in Nederland. Het park kreeg in november 2015 de Unesco status. Een geopark is een gebied van wetenschappelijk belang, niet alleen vanuit geologisch standpunt maar ook door zijn archeologische, ecologische en culturele waarde.

Borger-Odoorn ontving in 2010 het internationale Cittaslow keurmerk. Een Cittaslow gemeente kenmerkt zich door een prettige leefomgeving en haar rijke cultuurhistorie. Dat geldt ook voor Borger-Odoorn. De Hunebedden vertellen het  eeuwenoude verhaal van de vroegste bewoners in deze omgeving. Het uitgestrekte landschap met bos, heide, zand en veen nodigt uit om te ontdekken.

Cittaslow_logo-klein.jpg