Huurkraam.nl organiseert de bevrijdingsmarkt in het centrum van Borger

  • vrijdag 10 april

Op Goede Vrijdag wordt in Borger de bevrijdingsmarkt gehouden. Het hele weekend zijn er activiteiten vanwege de 75 jarige bevrijding van Borger. De markt vindt plaats in de Torenlaan.

Uw route naar de gezellige bevrijdingsmarkt in Borger plannen? Tip: klik op "meer opties" om de kaart in Google Maps te openen.

Kort voor de markt vindt u een opsomming met stands die u zoal op de markt kunt vinden:

  • food
  • non-food

Borger-75bevrijding2020-1.jpg


Meer informatie vindt u op de website van "Borger 75 jaar bevrijd"

Borger-75bevrijding2020-2.jpg

Borger-75bevrijding2020-4.jpg

Borger-75bevrijding2020-3.jpg

Borger-75bevrijding2020-5.jpg

Bezienswaardigheden

Borger ligt op de Hondsrug, een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen!
Het grootste hunebed in Nederland, met een lengte van 22,5 meter. Er zijn 9 dekstenen op 26 zijstenen en 2 sluitstenen en een complete poort met 4 zijstenen en 1 deksteen.

Hunebedmuseum. In dit museum vindt u informatie over hunebedden en mensen die deze indrukwekkende stenen grafmonumenten hebben gebouwd in de prehistorie.Het Hunebedcentrum organiseert regelmatig speciale activiteiten voor jong en oud.

Kerk uit de 19e eeuw. De toren ernaast stamt echter uit de 14e eeuw.

Geopark de Hondsrug is het eerste geopark in Nederland. Het park kreeg in november 2015 de Unesco status. Een geopark is een gebied van wetenschappelijk belang, niet alleen vanuit geologisch standpunt maar ook door zijn archeologische, ecologische en culturele waarde.

Borger-Odoorn ontving in 2010 het internationale Cittaslow keurmerk. Een Cittaslow gemeente kenmerkt zich door een prettige leefomgeving en haar rijke cultuurhistorie. Dat geldt ook voor Borger-Odoorn. De Hunebedden vertellen het  eeuwenoude verhaal van de vroegste bewoners in deze omgeving. Het uitgestrekte landschap met bos, heide, zand en veen nodigt uit om te ontdekken.