Huurkraam.nl organiseert de jaarmarkt met vlomarkt in Norg

  • zaterdag 25 juli

Jaarlijks vindt de paardenmarkt in Norg plaats op de laatste zaterdag in juli en wordt gehouden aan het Oosteind. Evenals voorgaande jaren sluiten de jaarmarkt en vlomarkt hier op aan.

Uw route naar de gezellige jaarmarkt met vlomarkt in Norg plannen? Tip: klik op "meer opties" om de kaart in Google Maps te openen.

Huurkraam.nl-Norg03-27juli2019.jpg

Enkele dagen voor de markt vindt u op deze pagina informatie over de stands die u zoal op de jaarmarkt met vlomarkt kunt vinden.

  • food
  • non food

Huurkraam.nl-Norg01-27juli2019.jpg

Huurkraam.nl-Norg07-27juli2019.jpg

Huurkraam.nl-Norg10-31juli2018.jpg


Bezienswaardigheden:

De dorpskern van Norg heeft vijf brinken, van oorsprong aangelegd voor de paardenmarkten.

Esdorpen. Het Landschap rond Norg is één van de best bewaarde esdorpenlandschappen van Nederland. Kenmerkend voor dit landschap is de verzameling van oude rietgedekte boerderijen in de dorpen. Deze dorpen liggen tussen de beekdalen en op de overgangen naar hoger gelegen gebieden.

De Sint Margaretakerk uit de 13e eeuw. Eerst werd de toren gebouwd, later in verschillende fasen de rest van de kerk. De kerk is tijdens een restauratie in de vorige eeuw weer teruggebracht in de oorspronkelijke stijl.

Twee korenmolens: De Hoop uit 1857 en Noordenveld uit 1878.

Norgerholt. Dit bos, dat ligt tussen Norg en Westervelde, bestond al in de 9e eeuw en is een van de oudste bossen van Nederland. Het was eeuwenlang in het bezit van de boermarken van Norg. Nu is het van Natuurmonumenten.