markten in Drenthe: braderieën met vlomarkten in Exloo

Huurkraam.nl-Exloo-1.jpg

  • maandag 1 april
  • zondag 28 april
  • donderdag 9 mei
  • zondag 9 juni
  • zondag 14 juli
  • zondag 4 augustus
  • zondag 8 september
  • zondag 20 oktober

Huurkraam.nl organiseert ook in 2024 een aantal gezellige braderieën met vlomarkten. Deze worden gehouden in het centrum, in de omgeving van de oude brink met schaapskooi. Laat u verrassen op de markt door een zeer gevarieerd aanbod in zowel nieuwe en gebruikte spullen, er is vast iets van uw gading bij. Of neem iets te eten of te drinken bij een van de foodkraampjes.

EWF5430.jpg

Stands op de markt:

U vindt op de gezellige braderie met vlomarkt in Exloo een grote verscheidenheid aan stands van markthandelaren, hobbyisten en vlomarkt. U vindt enkele dagen voor de markt een overzicht van de stand die u op deze markt kunt verwachten.

 

Huurkraam.nl-Exloo05-15september2019.jpg

Bezienswaardigheden:

Exloo is een sfeervol dorp op de Drentse Hondsrug. Er zijn ruime mogelijkheden voor recreatie, niet alleen in het dorp zelf maar ook in de wijde omtrek. Het landschap is zeer afwisselend met prachtige natuurgebieden om te fietsen en te wandelen.

Schaapskudde.

Van oudsher heeft Exloo een schaapskudde. Vroeger waren de schapen eigendom van diverse boeren. De herder (of “scheper”) haalde ’s morgens de schapen op en bracht ze ’s avonds weer terug. Deze unieke en prachtige wandeling dwars door het dorp is er nog altijd.

De kudde telt zo'n 200 Drentse heideschapen. In het voorjaar komen daar nog eens hetzelfde aantal lammetjes bij.

Van april tot oktober trekt de herder dagelijks om 10 uur met zo’n 250 Drentse heideschapen vanuit de schaapskooi in het dorp naar het schitterende natuurgebied Molenveld. Soms blijft de kudde overnachten in een wolvenraster, maar meestal gaan de schapen terug naar de schaapskooi midden in het dorp Exloo. De thuiskomst is meestal rond 16 uur.

Huurkraam.nl-Exloo-schapen-op-de-markt.jpg

Kabouterland.

Hier kun je op avontuur in het land van kabouters, trollen en dieren. Er is ook een overdekte speeltuin, zodat er ook bij minder goed weer genoeg te beleven is voor de jonge bezoekers.